INGREDIENTE: 500 gr. unt de casã (nesãrãt), 500 gr. unturã de casã
proaspãtã (nesãratã), 500 gr. miere poliflorã, 500 gr. lamâi tocate mãrunt cu
tot cu coajã, 500 gr. cafea mãcinatã. Se amestecã totul bine si se pãstreazã la
rece.
TRATAMENT: Se administreazã bolnavului câte o lingurã de
amestec de trei ori pe zi, cu 1/2 orã înaintea meselor principale sau câte o
linguritã la fiecare trei ore (inclusiv noaptea).Nu se face nici un alt
tratament. Pentru diabetici se controleazã glicemia cel putin de trei ori pe zi,
la intervale regulate, si se administreaza insulina, dupã caz în dozele
recomandate de medic. Pentru hipertensivi se poate reduce cantitatea de cafea
din amestec la 250 gr.
ALIMENTATIE: Se exclude carnea si preparate
din carne, se bea zilnic 1,5 l suc proaspãt preparat din: morcovi (400 ml), mere
(500 ml), sfeclã rosie (50 ml), varzã (200 ml), telinã (100 ml), pãtrunjel (100
ml), pãstârnac ( 100 ml), castraveti (100 ml). In functie de anotimp se
administreazã suc de rosii, caise, struguri, piersici, gulii. Se înlocuieste
zahãrul cu miere de albine. Se bea în fiecare dimineatã câte un pahar de apã de
tãrâte ( se pun seara 2 linguri de tãrâte într-un pahar de apã, a doua zi
dimineata se bea apa iar tãrâtele se consuma cu miere). De trei ori pe zi se
consumã câte o cescutã de seminte neprãjite de dovleac, câte o linguritã de
seminþe de in si câte o linguritã de seminte de mei ( se spalã într-o
strecurãtoare, se piseazã ãi se consumã cu miere. Odatã pe zi drojdie de bere
proaspãtã ( cât o nucã) si 2 - 3 nuci înaintea fiecãrei mese.( A se lua legãtura
si cu d-na Doina Antonie - str. Patriei nr. 30, Ploieşti, tel: 044196097).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu