Subscribe:
Aceste leacuri naturiste au caracter informativ, nu constituie propriu-zis o reteta medicala. Consultati medicul inainte de a incepe orice fel de tratament.

Pelada

Pelada (alopecia areata) este o boala dermatologica ce se caracterizeaza prin caderea parului si perilor.
Toate gradele de gravitate sunt posibile, pana la caderea in intregime a parului, a sprancenelor si a tuturor perilor. Evolutia se face in pusee; cresterea parului si perilor este intotdeauna posibila.
Uneori boala se moşteneşte , alteori cauza este un soc pshiic puternic accident , moartea cuiva , o dezamăgire puternica , raze Roengen etc.

Soluţiile prescrise pentru regenerarea parului sunt aceleaşi ca la combaterea cheliei :

 Tinctura de ardei iute - 200 gr ardei iute se macerează 7-8 zile in 100 ml alcool . Se fac frecţii energice la rădăcina parului de doua ori pe săptămână .

Alifie de propolis , se găseşte in magazinele de specialitate -  se fac frecţii zilnice , prin masaje energice , 3-4 săptămâni la 5-6 luni , pana începe sa crească parul .  
     
Oţet de mere - se aplica pe pielea capului de 6 ori pe zi , masând uşor .

Oţet de usturoi - 30 gr usturoi pisat se macerează 10 zile in 1/2 litru oţet de mere , se aplica compresii puse pe cap si ţinute toata noaptea . Se recomanda odihna , linişte si beţi zilnic 2-3 căni de ceai de ciuboţica cucului

Omagul: clătitul cu ceai de omag, face să crească părul.

Nucul: Lăsaţi sa fiarbă 1/2 de ora in 300grame untura topita nesărată 20 grame muguri de nuc. Omogenizaţi amestecul intr-un mojar si păstraţi amestecul astfel obţinut intr-un vas de porţelan. Ungeţi-vă pielea capului cu acest unguent , de preferat după ce aţi făcut baie.

Apa energizantă : ea se obţine în felul următor – se ia 250gr apă şi se pune într-un recipient tip shaker şi se agită de 120 de ori.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...