Subscribe:
Aceste leacuri naturiste au caracter informativ, nu constituie propriu-zis o reteta medicala. Consultati medicul inainte de a incepe orice fel de tratament.

Pietre la fiere

Primul lucru care trebuie săl faceţi este să treceţi la un regim alimentar sever (post cu lichide) vreme de o săptămână. Adică doar ceaiuri sucuri de legume, supă de zarzavat. Vezica dv este bolnavă şi nu o ajutaţi, mâncând mult si greu. În orice caz vă trebui să renunţaţi la multe alimente : oua, grăsimi animale, brânzeturi fermentate, ciocolată, conserve, vânat, mezeluri orice condimente, alcool, măruntaie, peşte gras, dulciuri, mazăre morcovi. Se recomandă în schimb : consumul a 2-3 cepe, mult hrean, usturoi salate de legume crude, amestecate cu mult ulei presat la rece. Dacă vi se face foame luaţi o linguriţa de untdelemn. Foamea se potoleşte

Tratamente naturiste pentru petre la fiere: 

Ceaiul de plante : rădăcină de brusture (radix bardanae) 1-2 linguri de rădăcină mărunţită se pun la fiert întru-n litru de apa clocotită, vreme de 2 minute. Se infuzează 15 minute. Se bea călduţ, pe durata unei zile.

Sucul de ridichie neagra : se optine cu ajutorul mixerului di ridighi fara coaja . Cura incepe cu 100 ml suc luat dimineata pe stomacul gol , crescand in urmatoarele trei saptamani pana la 400 ml , deci in fiecare saptamana creste cu 100 ml . In urmatoarele saptamani descresteti pana la 100 ml . Daca suferiti de stomac aceasta cura nu poate fi luata .  Un ceai excelent este urmatorul : 20 gr (o lingurita) patrunjel de camp (pimpinella) iedera (hebera helix) hamei (humulus lupulus) turita mare (agrimonia aupactria) menta si pelin  toate aceste plante uscate se amesteca in proporti egale . Din acest amestec se iau 3 linguri de planta si se pun intru-n litru de vin de mere sau must de mere (vil faceti singuri in mixer) . Compozitia se pune rece pe foc se lasa sa se infierbante pana ce da un clocot ,apoi  se ia de pe foc si se lasa 3 minute sase infuzeze . Peste zi se iau 8-9 linguri de lichid din ora in ora . Pentru ca bautura trebuie sa fie cat mai firbinte ea trebuie tinuta in termos .  Important  pentr-u a va vindeca este necesar sa se tina un regim din care trebuie eliminate urmatoarele alimente : oalegrasimile animale , cacaoa si ciocolata , conservele , mezelurile , branzeturile fermentate condimentele , tutunul , alcolul de asemenea si alimentele ce contin colesterol : prajiturimaruntaiele , pestele gras , mazare , morcovi . In aceasta perioada este bine sa tineti o cura de apa minerala .

Preparaţi următoarea reţetă : 250ml rachiu de drojdie de bere (se găseşte în comerţ) 250ml zeamă de lămâie, 250ml ulei de măsline, 250gr miere de albine multifloră, 2 boabe de tămâie sfărâmate(boabele să fie de mărimea unui bob de mazare). Totul se amestecă, se pune în sticle acoperite, în cămară la rece şi întuneric timp de 8 zile. Se va agita de 2-3 ori pe zi. După cele 8 zile, se bea un păhărel de ţuică dimineaţa pe stomacul gol, până se termină lichidul. Este bine să se bea în tot acest timp şi 1litru de ceai pe zi din : mătase de porumb, coada şoricelului, coada calului, amestecate şi preparate sub formă de infuzie.

Uneori cu toate tratamentele pietrele de la fiere nu se pot elimina si necesita controlul unui chirurg . Sfatul este sa urmati o luna sau doua acest tratament iar daca rezultatele nu vin atunci apelati la chirurg .

2 comentarii:

delia spunea...

Se recomandă în schimb : consumul a 2-3 cepe, mult hrean, usturoi salate de legume crude, amestecate cu mult ulei presat la rece.
Au mamica mea daca mananc asa ceva mor si invii, de unde ati luat grozaviile astea? manca-le tu !!!

Unknown spunea...

Litiaza biliara reprezinta fenomenul depunerii si formarii calculilor biliari - care se se dezvolta in timp.

Calculii biliari reprezinta formatiuni dure, asemanatoare unor pietre formate prin depunerea de colesterol, pigmenti, rubina, saruri biliare, carbonati si fosfati de Ca etc... in vezica biliara.

Purtatorii de calculi biliari acuza greturi, balonari, gust amar in gura, greutate in capul pieptului, etc. Unele persoane poarta pietrele toata viata, fara sa se planga de nimic, ele fiind descoperite intamplator, cu ocazia unui examen radiologic sau la autopsie. Cand pietrele se misca si migreaza prin vezicula biliara, bolnavul acuza dureri foarte mari, insuportabile, cunoscute sub denumirea de colica biliara. Se manifesta prin dureri in partea dreapta cu iradieri pana la umarul drept, frisoane, febra, cefalee, stare generala proasta. Apar ragaiala cu gust amar si varsaturi puternice, crampe dureroase in partea dreapta abdominala cu iradieri in spate sau umeri, febra, greata, materii fecale decolorate, etc... Criza poate fi insotita de cresterea temperaturii, de aparitia unui usor icter, de balonare, uscarea gurii, respiratie superficiala, gust amar, crisparea fetei. La scurt timp apar varsaturi, la inceput cu continut alimentar, apoi cu bila. Pentru diagnosticare se fac analize ale sangelui, urinii, ecografie. Colecistitele sunt inflamatii ale vezicii biliare si pot fi acute sau cronice. Crizele apar mai ales dupa consumarea mancarurilor grase, cu carne tocata, a prajelilor, maionezei, oualor, rantasurilor, sosurilor.

Tratament naturist:

-sucul de mere

-sucul de grapefruit

-sucul de lamaie

-sucul de portocala

-uleiul de masline

-sucul de ridichie neagra

-ceaiul de troscot
plantevindecatoare@gmail.com

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...