Subscribe:
Aceste leacuri naturiste au caracter informativ, nu constituie propriu-zis o reteta medicala. Consultati medicul inainte de a incepe orice fel de tratament.

Supuratie cronica pulmonara

- Cura cu usturoi: 80 catei de usturoi pisati se pun in 200 ml apa clocotita, intr-un vas emailat bine acoperit. Dupa 1 minut se ia de pe foc, se lasa acoperit sa se raceasca. Toata cantitatea se bea pe parcursul unei zile, cate o lingurita din timp in timp. Se face o cura de 20 de zile.
Dupa o pauza de 10 zile se poate relua.
- Se beau 3 cani/zi de infuzie de busuioc, o lingurita la cana.
- Se bea o cana de ceai de podbal/zi - infuzie o lingurita la cana.
- Vin de tataneasa: 5 radacini de tataneasa proaspata spalate si taiate fin se vor lasa 5 saptamani intr-un litru de vin alb natural. Se beau cate 100 ml de 3 ori/zi cu 1/2 ora inainte de masa.
- 40 capatani de arpagic se oparesc cu apa fiarta (apa cat sa le acopere). Se lasa la racit cu capac, se scurge apa si se acopera arpagicul cu 1/2 litru ulei de masline. Se freaca pana se obtine un piure, din care se ia cate o lingurita dimineata si una seara inainte de masa.
- Tinctura de propolis: cate 40 picaturi de 3 ori/zi intr-un pahar cu lapte cald cu o ora inaintea meselor.
Inflamatii ale cailor respiratorii
Se prepara un sirop de propolis pentru: bronsite, traheobronsite, tuse, astm.
Se fierb 5 gr propolis in 200 ml apa la foc mic pana ce scade la jumatate. Se strecoara si se aduga 500 gr miere amestecandu-se pana la omogenizare.
Se iau 4-6 linguri /zi.
Preparatul este valabil 2 saptamani la frigider.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...